szerzoink

2015-02-02

Hamarosan indul a Direkt36 oknyomozó újságírói központ. Pethő András, az egyik alapító válaszolt a Szuverén kérdéseire.


2011-06-26

A varsói Báthory István Alapítvány elnöke a liberális politika előtt álló nemzetközi kihívásokról beszél: az európai bevándorlásról, az autoritárius Kínáról, valamint a humanitárius intervenció elfogadhatóságáról.


2011-06-14

Aleksander Smolar politikatudóssal, a varsói Báthory István Alapítvány elnökével, rendszerváltó miniszterelnökök tanácsadójával a Kultura Liberalna szerkesztői készítettek interjút a liberalizmus paradoxonáról.


| Jog |
2011-04-25

Az Exeteri Egyetem tanára az emberi méltósághoz való jog összehasonlító elemzője. 2003-ban a magyar Alkotmánybíróság gyakorlatáról jelentetett meg könyvet. Az interjúban az új alaptörvény elfogadását követően értékeli az alkotmánybíráskodást, az alapjogok státusát és az emberi méltósághoz való jogot érintő változásokat.


2011-03-24

A Vatikán restauratív intézkedései és az utóbbi évek pedofíliabotrányai nyomán a német nyelvterület felsőoktatási intézményeiben tanító katolikus teológusnők és teológusok 2011. február 4-én memorandumot tettek közzé.


2010-11-11

A Harvard jogi karának dékánja a Brown-ügy nemzetközi hatásairól, köztük közép-európai következményeiről, valamint az iskolai integrációval kapcsolatos újabb jogvitákról és aktuális teendőkről beszél.


2010-10-29

A Harvard Egyetem jogi karának dékánja néhány hónapja jelentette meg In Brown’s Wake című könyvét, amely a Legfelső Bíróság Brown versus Board of Education ügyben hozott, mérföldkőnek számító döntésének máig ható következményeit vizsgálja. Az ítélet 1954-ben kimondta, hogy alkotmányellenes elkülönítve tanítani a közoktatási intézményekben a fekete és a fehér diákokat és megtagadni a feketéktől az egyenlő oktatási lehetőségeket. 


2010-09-30

A szlovákiai Fórum Kisebbségkutató Intézet elnöke a magyarországi és a szlovákiai választásokat követően értékeli a két ország viszonyát, a szlovákiai magyarok helyzetét és kilátásait. A kettős állampolgárság, a kettős identitás és a két szomszéd megbékélési esélye határon túli perspektívából.


Weboldalunkon cookie-kat használunk.

A kattintson a További információk gombra.